keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Jumbossa ja metsässä, hengen ja sielun ravintoa

Tänään kävin illalla Jumbossa ja kuinka ollakkaan en voinut ohittaa kirjakauppaa. Minulla on tapana käydä katsomassa, mitä uusia ihania kirjoja on tullut myyntiin. Näin taas monta sellaista kirjaa, mitkä on jossain vaiheessa pakko lukea. Sitten huomasin erään sellaisen kirjan, mitä olen monta kertaa selaillut ja sehän oli tarjouksessa, joten se lähti sitten mukaan. Se on ruokakirja ja siinä on ihanan näköisiä ohjeita. Kirjan nimi on Hillasoilta oliivilehtoihin. Täytyy tehdä joku ruoka viikonloppuna kirjan ohjeen mukaan.

Viime sunnuntaina olin ystäväni Helenan kanssa Sipoossa sienessä. Lähdimme keräämään suppilovahveroita. Helena löysi jonkin verran suppiksia mutta minä en yhtään. Jossain vaiheessa sitten löysin kangasrouskuja. Ne olivat vielä ihan kerättäviä, ei ollut matoja kun on ollut jo sen verran kylmää. Ei ollut myöskään hirvikärpäsiä, mitkä ovat aina olleet Sipoon metsissä riesana. Niinhän se on, että missä on hirviä siellä on hirvikärpäsiä. Puolukoitakin oli vielä jonkin verran.

Ihana ruska oli maalannut kallioilla sammaleet kauniin punakirjaviksi. Juteltiin siinä siitä, miten tekee hyvää mennä metsään. Sieltä saa aina mielenrauhaa ja voimaa joka kerran. Ei vain tule aina lähdettyä. Minä keräsin myös sammaleisia risuja ja jäkälää askartelua varten. Teen niistä ovikransseja. Käpyjä täytyy mennä vielä keräämään ennen lumen tuloa. Minulla on monia ovikoristekursseja tulossa ennen joulua, mihin metsänkin antimia voi käyttää. Metsässä kävellessä ideat vilisevät mielesssä. Metsästä saa myös inspiraatioita. Tänään soitti eräs ystävä, joka oli myös lähdössä keräämään suppilovahveroita. Sienestäminen on hyvää hyötyliikuntaa.

Lainattu teksti: Arvokkainta, mitä voimme tehdä oman mielemme hyväksi, on antaa sen välillä levätä: ajatusten pitää saada vaellella ja elää vaihtuvassa valossa kaikessa rauhassa. Vähään aikaan ei tarvitse yrittää tehdä eikä olla mitään. ( May Sarton)

Aina ei ole välttämätöntä täyttää elämäänsä tärkeillä kokouksilla, juhlilla tai muulla kiireisellä toiminnalla. Yhtä hyvin voi pysähtyä tervehtimään postinkantajaa, ruokkia lintuja, vilkuttaa ohikulkeville lapsille. Lähiympäristö tarjoaa tarkalle havainnoitsijalle kokonaisen maailman tutkittavaksi ja nautittavaksi.

Hidasta tänään vauhtia ja herkisty ympäristöllesi.

Ei kommentteja: